lietuvių (Lietuva)
Pradėkite rašyti, norint matyti galimus ieškomo produkto variantus
  • Meniu

Prekių krepšelis

Uždaryti
-25% NUOLAIDA VISIEMS PRODUKTAMS SU KODU: MARTIDERM25
Meniu
Martiderm Lietuva / Oficialus tiekėjas Lietuvoje
close
Pradėkite rašyti, norint matyti galimus ieškomo produkto variantus

Naujienos

Naujienos

AMPULĖS VEIDUI

Ampulės veidui grožio industrijoje. Kokia tai inovacija ir kuo ji patraukli?

 

Kalbiname gyd. dermatovenerologę Ugnę Jarilinaitę-Grinaveckę.

 

Gerbiama gydytoja, vaistinėse ir internetinėse parduotuvėse pasirodė naujiena  –  ispanų dermatologinės kosmetikos gamintojo „Martiderm“ grožio ampulės veidui su grynuoju vitaminu C ir proteoglikanais. Skamba bauginančiai. Ampulės mums asocijuojasi su skausmingomis injekcijomis į raumenis ar į veną. Papasakokite apie šią naujovę grožio industrijoje.

Gydytoja: taip, tai tikra inovacija Lietuvoje. Džiaugiamės, kad šios kompanijos gaminiai pagaliau pasiekė ir Lietuvos vaistines. Galiu nuraminti, kad šių grožio ampulių tikrai nereikia niekur leisti ir jų naudojimas yra nekausmingas. Tai – ypač veiksmingi veikliųjų medžiagų koncentratai, skirti tepti veidą, kaklą ar dekoltė.

Kai kurios moterys bijo susipjaustyti rankų pirštus, lauždamos ampulės galiuką. Ar tai saugi kosmetinė priemonė?

Gydytoja: tikrai to nereikia bijoti. Svarbu atidžiai perskaityti ant pakuotės nurodytą ampulės atidarymo instrukciją, kuri iliustruota ir piešiniais. Suplakite ampulę. Ant ampulės užmaukite apsauginį vamzdelį. Nulaužkite apsauginiu vamzdeliu viršutinę ampulės dalį ties brūkšneliu, nubrėžtu ant ampulės kakliuko, ir ją išmeskite. Nulaužtą ampulę su turiniu  įstatykite į apsauginį vamzdelį ir saugiai tepkite ampulės turiniu veidą. Ampulės užtenka 2 kartams, todėl likutį uždarykite specialiu dangteliu ir įstatykite į stovelį, (juos rasite pakuotėje). Net ir atidarytos ampulės nereikia laikyti šaldytuve. Svarbiausia saugoti nuo tiesioginių saulės spindulių ir likusią dalį sunaudoti ne vėliau kaip per parą.

Kodėl kompanija pasirinko tokią priemonės pateikimo formą? Ar nebūtų patogiau naudoti mums įprastoje kremo, serumo ar losjono formoje?

Gydytoja: šios kompanijos didžiausias išskirtinumas ir sėkmės garantas yra būtent ampulės. Jose išsaugojamos visos vertingiausios veikliųjų medžiagų savybės. Dėl to ampules ir rekomenduojama sunaudoti per 24 valandas. Laikant atidarytas ilgiau, jose esantis grynasis vitaminas C reaguoja su deguonimi ir šviesa ir taip praranda visas vertingąsias savybes. Jeigu ampulės turinys pagelto, susidarė nuosėdos, nerekomenduoju naudoti, nes gali sudirginti odą. Kremuose ir serumuose naudojamas vitaminas C nėra grynas, o įvairių esterių pavidalu, kitaip dėl nuolatinės sąveikos su deguonimi jis iš karto prarastų aktyvumą.  Būtent dėl šių savybių „Martiderm“ grynąjį vitaminą C talpina į hermetiškas gintaro spalvos ampules, užpildytas inertiška medžiaga. Taip išvengiama oksidacijos ir pasiekiamas maksimalus rezultatas.

Kuo gi svarbus vitaminas C mūsų organizmui ir odai?

Gydytoja: vitaminas C, arba askorbo rūgštis, yra būtinas ir labai svarbus daugeliui organizmo funkcijų. Vitaminas C dalyvauja audinių atsinaujinime, kai kurių aminorūgščių, vitaminų, angliavandenių, riebalų ir kitokių medžiagų metabolizme, imuninės sistemos veikloje, yra svarbus kraujagyslių sienelių vientisumui. Askorbo rūgštis dalyvauja daugelyje žmogaus organizme vykstančių oksidacijos ir redukcijos procesų. Organizmo audiniuose svarbiausia askorbo rūgšties funkcija yra susijusi su kolageno, proteoglikanų ir kitų organinių darinių, būtinų dantų, kaulų ir kapiliarų tarpląsteliniam karkasui atsirasti, sinteze. Ji aktyvuoja kolageno sintezę, gerina kapiliarų endotelio funkciją, stiprina apie kapiliarus esantį jungiamąjį audinį, mažina jų pralaidumą ir apsaugo nuo plyšimo, mažina trombocitų agregaciją.  Vitaminas C yra puiki priemonė šviesinti, skaistinti ir neleisti aktyvėti pigmentacijai nepageidaujamose odos vietose. Taip pat vitaminas C pasižymi ir uždegimą slopinančiu veikimu, todėl tinkamas gydant Acne Vulagris ir Rosacea.

Kas yra proteoglikanai ir kuo jie naudingi mūsų odai?

Gydytoja: proteoglikanai yra labai svarbūs jungiamojo audinio mitybai, mechaninės funkcijos palaikymui, ląstelių augimui ir diferenciacijai. Jie drėkina ir stangrina veido odą. Derinyje su grynuoju vitaminu C veikia sinergistiškai, t. y. papildo vienas kito veikimą. Todėl jau po pirmojo ampulių panaudojimo oda tampa švelnesnė ir lygesnė. Vartojant ilgą laiką, oda tampa skaistesnė, stangresnė, sumažėja raukšlių.

Lietuvoje sklando mitas, kad vasarą negalima naudoti kosmetikos su vitaminu C, nes padidės pigmentacijos pavojus? Kaip yra iš tikrųjų?

Gydytoja: netiesa. Tai yra tik mitas. Labai svarbu žinoti, kada ir ką tepti. Tuomet kyla klausimas, kodėl tokiose šalyse kaip Ispanija, Portugalija, Meksika, kur saulėta yra ištisus metus, ampulės su grynuoju vitaminu C yra kasdienio naudojimo priemonė? Šių šalių gyventojai ypač gerai žino, kaip apsaugoti veido odą nuo neigiamo saulės poveikio ir priešlaikinio senėjimo. Jeigu planuojate eiti į paplūdimį ir degintis, tokiu atveju tikrai nerekomenduočiau ampulių su vitaminu C. Jos labai tiks po saulės vonių odai nuraminti. Tačiau noriu atkreipti visų dėmesį – saulėtu sezonu yra būtinos prevencinės priemonės ir atsakinga elgsena. Veido priežiūrai visada reikia rinktis kremą, kurio apsaugos nuo saulės faktorius (SPF) ne mažesnis kaip 15.

Kaip ilgai rekomenduojate naudoti grožio ampules veidui?

Gydytoja: griežtų nurodymų, kaip ilgai naudoti ampules veidui, nėra. Viskas priklauso nuo moters požiūrio į save ir finansinių galimybių. Ampules galima naudoti ištisus metus be jokių pertraukų. Aš rekomenduoju jas kaitalioti arba derinti tarpusavyje maksimaliam efektui pasiekti. Pavyzdžiui, mėnesį naudoti „Photo age“ ampules (visą kursą), kuriose vitamino C yra 15 proc., tada pereiti prie bazinės 5 proc. vitamino C linijos pagal odos tipą. Jeigu moteris brandesnė arba norima greito ir maksimalaus efekto, rekomenduoju naudoti „Photo age“ arba/ir „Skin complex“ ampules. Ispanijoje šios ampulės naudojamos jau 20 metų, moterys tapo „priklausomos“ nuo jų gerąja šio žodžio prasme.

Pastebėjome, kad „Martiderm“ gamina net 7 rūšių skirtingas ampules. Kaip išsirinkti, kurios tinkamiausios? Mūsų visų oda tokia skirtinga.

Gydytoja: „Martiderm“ ampulės skirstomos į 3 kategorijas: bazinė linija, platininė ir deimantinė. Bazinėse ampulėse yra 3 proc. proteoglikanų ir 5 proc. grynojo vitamino C. Šios ampulės yra parenkamos pagal odos tipą: sausai, dehidratuotai, mišriai, riebiai ar jautriai veido odai.

Platininės linijos ampulės yra universalios – tai ampulės nakčiai „Alfa peeling“, skatinančios odos ląstelių atsinaujinimą,  ir „Photo age“ ampulės,  skirtos amžiaus bei saulės pažeistai odai. Jose yra 3 proc. proteoglikanų, 15 proc. grynojo vitamino C, antioksidantų kompleksas, ląstelių atstatymo kompleksas.

Brandesnei odai rekomenduočiau deimantinės linijos ampules „Skin complex“. Tai naujos formulės ampulės su ypač stipriu senėjimą lėtinančiu bei antioksidaciniu poveikiu. Sudėtyje yra 5 proc. trečios kartos proteoglikanų „Proteum 89+®“ bei 20 proc. vitaminų komplekso (15 proc. vitamino C ir 5 proc. vitaminų A, B5, E, F derinio), kurie sustiprina vienas kito veikimą ir pasiekia giliausius odos sluoksnius, skatindami natūralių proteoglikanų sintezę juose.

Gerbiama gydytoja, labai ačiū už tokią išsamią informaciją. Tikiuosi, kad su Jūsų pagalba atsakėme į pagrindinius mūsų lankytojų klausimus ir išsklaidėme abejonių bei baimių debesis.         

Gydytoja: tikrai bijoti nereikia. Tai yra laiko patikrinta dermatologinė kosmetika. Tačiau noriu pabrėžti, kad net brangiausia kosmetika ar ampulės nepadės, jeigu nesilaikysite būtinos kasdieninės odos priežiūros. Taip pat labai svarbu būti fiziškai aktyviems, tinkamai maitintis ir vartoti pakankamai skysčių. Pozityvus mąstymas ir teigiamos emocijos visa tai dar labiau sustiprins.

Grožis yra pirmoji gamtos dovana, kurią turime priimti!

Scroll To Top

#title#

#price#
×
--> --> -->