PAPLITUSI KLAIDINGA NUOMONĖ APIE VITAMINĄ C

Vitaminas C yra viena iš dažniausių sudedamųjų dermatokosmetikos dalių, turinti didžiausią antioksidacinį poveikį. Tačiau kai kalbame apie grynąjį vitaminą C arba askorbo rūgštį, kyla klausimų, susijusių su jo naudojimu ir nauda, ypač atėjus vasarai ir esant aktyviai saulei.

MartiDerm kaip kompanija, pirmaujanti pagal ampulių su proteoglikanais ir grynuoju vitaminu C gamybą, norėtų atsakyti į šiuos nuolat kylančius klausimus ir suteikti įdomios informacijos apie šią sudedamąją dalį – „žvaigždę“.

Charakteristika ir funkcijos

  • ANTIOKSIDANTŲ GALIA
    • Vitaminas C gali atitolinti ar užkirsti kelią kitų molekulių oksidacijai. Jis neutralizuoja laisvuosius radikalus ir taip sumažina jų daromą žalą. Laisvieji radikalai – tai nestabilios dalelės mūsų organizme, kurios susidaro įvairių ląstelėse vykstančių procesų metu. Jie greitai reaguoja su sveikomis organizmo ląstelėmis ir pažeidžia jų struktūrą. Mūsų organizmas ne visada spėja nukenksminti laisvuosius radikalus ir jų padaryta žala kaupiasi ir organizmas sensta.
    • Vitaminas C puikiai veikia kartu su apsauginiais kremais, saugančiais nuo UVA ir UVB spindulių bei padidina natūralią odos apsaugą.
    • Vitaminas C iš karto paryškina, skaistina odą ir suteikia greitą švytėjimo efektą.
  • KOVOS SU SENĖJIMU POVEIKIS
    • Aktyvina kolageno III ir elastino gamybą, saugo nuo jų skilimo. Oda tampa elastingesnė ir stangresnė.
    • Stimuliuoja proteoglikanų sintezę.
  • DEPIGMENTACIJA
    • Vitaminas C yra tirozinazės inhibitorius: neleidžia atsirasti hiperpigmentacijai ar tamsioms dėmėms.
    • 4-hidroksifenilpiruvato oksidazės apsauga: dalyvauja tirozino medžiagų apykaitoje.
    • Mažina pernelyg didelį melanino kiekį: reguliuoja odos atspalvį.

Tačiau ne visuose kosmetikos produktuose esančios vitamino C formos turi tokį pat antioksidacinį poveikį. Tai iš esmės priklauso nuo to, ar jis yra grynasis, ar druskos pavidalo. Jei tai grynasis vitaminas C, svarbu ne tik kokia koncentracija, bet ir formulės pH. Nuo pH priklausto, koks yra antioksidacinis poveikis ir kaip giliai praeina raginį odos sluoksnį.

MartiDerm yra sudėtinės formulės etalonas, todėl mūsų ampulės užtikrina, kad jų sudėtyje esantis vitaminas C būtų veiksmingiausias ir kad galėtumėte mėgautis visais jo teikiamais privalumais.

 

Bazinės ampulės Proteos

 

 Photo-age ampulės

 Skin complex ampulės

3 proc. proteoglikanų

3 proc. Proteum 89+

5 proc. Proteum 89+

5 proc. grynojo vitamino C

15 proc. grynojo vitamino C

Vitaminai A, E, F

Atkuriamasis anti-radikalų kompleksas

15 proc. vitamino C

5 proc. vitaminų A, E, F ir B3

 

pH 3,84

       pH 3,50

       pH 3,75

Be alergenų

       Be alergenų

       Be alergenų

 

Kad kosmetikos gaminyje esantis grynasis vitaminas C būtų kuo veiksmingesnis, jo pH vidutiniškai turi būti 3,5–4,0. Jei pH mažiau nei 3,5, bus pernelyg rūgštinis, vadinasi, produktas gali itin dirginti. Jei pH yra daugiau nei 4, produktas netenka veiksmingumo.

Dažniausios klaidingos nuomonės

Grožio versle mūsų nuolat klausia, ar galima vasarą naudoti vitaminą C, nes nerimaujama, kad dėl jo ant odos gali atsirasti dėmių. Iš tikrųjų GALIMA, nes vitaminas C nesukelia hiperpigmentacijos ir neparyškina dar labiau esamų dėmių.

Produktai, kuriuose grynojo vitamino C koncentracija yra nuo 5 iki 15 proc., pasižymi šviesinamuoju arba depigmentaciniu poveikiu. Kaip jau minėta, vitaminas C yra tirozinazės fermentų inhibitorius ir puikus pagalbininkas gydant depigmentaciją. Jis pagerina ir suvienodina odos atspalvį, suteikia jai švytėjimo.

Ampulių su grynuoju vitaminu C nerekomenduojame naudoti einant į paplūdimį ir aktyviai būnant saulėje, tačiau po saulės vonių puikiai nuramins odą, sumažinti paraudimą ir sudirginimą.

Jeigu neplanuojate aktyviai būti saulėje, galite naudoti ir ryte, bet po ampulių būtinai užtepkite apsauginį kremą nuo saulės su SPF ne mažiau 30.

Sale

Unavailable

Sold Out

x
x