lietuvių (Lietuva)
Pradėkite rašyti, norint matyti galimus ieškomo produkto variantus
  • Meniu

Prekių krepšelis

Uždaryti
-25% NUOLAIDA VISIEMS PRODUKTAMS SU KODU: MARTIDERM25
Meniu
Martiderm Lietuva / Oficialus tiekėjas Lietuvoje
close
Pradėkite rašyti, norint matyti galimus ieškomo produkto variantus

Naujienos

Naujienos

KOKIOS ODOS PRIEŽIŪROS TENDENCIJOS 2020-AISIAIS?

Gydytojos dermatovenerologės Ugnės Jarilinaitės- Grinaveckės įspūdžiai iš pasaulio kongreso IMCAS, vykusio Paryžiuje 2020 m. sausio mėn.

  1. Kas nauja šiais metais odos priežiūros ir grožio srityje?

 Grožio pramonėje nagrinėjamos globalios temos – visuotinis klimato atšilimas, plastiko žala ir jo atsisakymas, energijos, gamtos išteklių tausa, vandens naudojimo mažinimas kosmetikos gamyboje. Labai svarbi tema – odos ligų, senėjimo prevencija. Patariama kuo anksčiau pradėti naudoti antioksidantus, stiprinti odos mikrobiotą, įvardijamas terminas „odos priežiūros dieta“ – kuo mažiau, tuo geriau. Rekomenduojama naudoti veiksmingas, didesnės koncentracijos, išmaniąsias  sudedamąsias dalis.

  1. Odos priežiūros priemonės nuo oro taršos tampa tokios pat svarbios, kaip ir apsauga nuo saulės.

Naujausi duomenys rodo, kad 91 proc. pasaulio gyventojų gyvena tokiose vietose, kur oro tarša viršija Pasaulio sveikatos organizacijos rekomenduojamas normas. Ji dvigubai didesnė negu ankstesniais metais.  Mūsų oda yra pagrindinė apsauginė kūno ir aplinkos teršalų tarpinė zona. Aplinkos taršą sukelia transportas, elektros energijos gamybos, žemės ūkio atliekų deginimo ir kiti pramonės procesai, taip pat cigarečių dūmai, elektromagnetinės bangos.  Kokie viso to padariniai? Atsiranda odos senėjimo požymių: raukšlių, pigmentinių dėmių, pilkšvos odos atspalvių. Šie požymiai ypač išryškėja ir sustiprėja  labai užterštoje aplinkoje. Iš praktikos matyti, kad vis daugėja pacientų, kenčiančių nuo padidėjusio odos jautrumo, įvairių odos bėrimų, paūmėjusios  aknės vyresniame amžiuje.

Taigi, jeigu saulės spinduliai yra svarbiausias mūsų odos priešas, tai tarša – antrasis priešas.

Kova su tarša  jau nelaikoma tiesiog rinkodaros triuku, bet tampa būtinybe. Mokslininkai numato didžiulį odos priežiūros priemonių (angl.anti-pollution), saugančių nuo oro taršos, poreikį.   Jos bus tokios pat įprastos bei svarbios, kaip ir apsauginiai saulės kremai.

  1. Kokius veido priežiūros produktus rekomenduotumėte nuo oro taršos sukelto senėjimo?

Labai svarbu atsiminti odos valymą. Kiekvieną dieną kruopščiai nuvalykite veido odą.  Naudokite priemones su prebiotikais, kurie atkuria odos mikroflorą, labiausiai saugančią nuo kenksmingų aplinkos veiksnių ir stiprinančią apsaugines odos funkcijas. Kosmetiką rinkitės su antioksidantais – vitaminais C, E. Tai stiprūs antioksidantai, kurie didina vienas kito poveikį ir neutralizuoja laisvuosius radikalus. Dabar labai populiarėja kosmetinės ampulės su vitaminu C, glikolio rūgštimi, hialuronu, naktiniais atkuriamaisiais odos koncentratais. Gintaro spalvos ampulėje esančios veikliosios medžiagos yra “šviežesnės“ negu serume, nes ampulė atidaroma prieš naudojimą, didesnė jų koncentracija ir poveikis stipresnis ir greičiau matomas. To labiausiai nori šiuolaikinis, užimtas ir nuolat skubantis žmogus.  

Scroll To Top

#title#

#price#
×
--> --> -->