lietuvių (Lietuva)
Pradėkite rašyti, norint matyti galimus ieškomo produkto variantus
  • Meniu

Prekių krepšelis

Uždaryti
-25% NUOLAIDA VISIEMS PRODUKTAMS SU KODU: MARTIDERM25
Meniu
Martiderm Lietuva / Oficialus tiekėjas Lietuvoje
close
Pradėkite rašyti, norint matyti galimus ieškomo produkto variantus

Naujienos

Naujienos

Nauji iššūkiai mūsų odai dėl kaukių dėvėjimo

Komentuoja gydytoja dermatovenerologė Ugnė Jarilinaitė-Grinaveckė:

Kaukių dėvėjimo poveikis veido odai

Be daugelio numatomų pandemijos padarinių (ekonominės krizės, kelionių apribojimų), atsirado ir pastebimas šalutinis poveikis odai – maskne – kaukių sukelta odos problema. Per pandemiją dėvimos veido kaukės tapo nauja įprasta (angl. new normal) apsaugos priemone nuo greitai plintančio viruso. Tačiau daugumos žmonių odai kaukių dėvėjimas sukelia nemalonų šalutinį poveikį: odos paraudimą, pūlinukus, pūsleles, niežėjimą, anot dermatologų, vadinamuosius spuogus. Tai tapo taip įprasta, kad socialinėje žiniasklaidoje atsirado terminas maskne – odos bėrimas nuo kaukės dėvėjimo (kaukė + spuogai). Beriama tose vietose, kur veido kaukė tiesiogiai liečiasi su jūsų oda ir bėrimui plintant sklinda už kaukės dėvėjimo ribų.

Kas sukelia maskne?

Maskne – labiausiai paplitusi aknės rūšis, kuri atsiranda nuo kaukės dėvėjimo dėl lietimosi su oda. Šiuo atveju – nuo ilgo visokių apsauginių veido kaukių dėvėjimo.

Ar šis terminas naujas?

Ne, nėra naujas, nes buvo aprašytas anksčiau ir kitokiais atvejais. Pavyzdžiui, amerikietiškojo futbolo žaidėjams gali iškilti spuogų ten, kur šalmas liečiasi su oda ir ji prakaituoja. Sveikatos priežiūros ir kitiems su ja susijusiems darbuotojams kyla didžiausias pavojus, nes jų kaukės yra tvirtesnės ir ilgiau dėvimos. Amerikos dermatologijos akademijos (A.A.D.) žurnale buvo paskelbtas pranešimas, kad mažiausiai 83 proc. sveikatos priežiūros darbuotojų Kinijoje, Hubėjuje, turėjo veido odos problemų. Gydytojai praneša ir apie dažniau spuogais beriamus žmones, nesusijusius su sveikatos priežiūra.

Veikimo mechanizmas

Kaukės gali pabloginti jau esančias odos problemas arba sukelti naujų. Drėgmė po kauke kaupiasi dėl pro nosį ir burną iškvepiamo oro. Karšta, drėgna, prakaituota oda – gera bakterijų dauginimosi terpė, dėl kurios didėjant sebumo gamybai užsikemša poros.

Problemos aktualumas

Galima sakyti, kad tai gali būti ne nauja problema, nes kaukių dėvėjimas Azijoje buvo populiarus dar prieš „Covid-19“. Tačiau, remiantis internetinės „Shiseido“ apklausos duomenimis, susirūpinimas dėl odos problemų didėja. Iš tikrųjų, apklausa parodė, kad net 99 proc. apklaustųjų oda nuo ilgalaikio kaukių dėvėjimo tapo problemiška. Vakaruose kaukės dėvėjimas vis dar yra palyginti naujas reiškinys. Aktualėjant problemai Amerikos dermatologų akademijos darbo grupė „Covid-19“ buvo priversta skelbti patarimus šia tema.

Kaip apsaugoti odą?

Norint išvengti problemos, labai svarbu laikytis paprastos, tačiau veiksmingos odos priežiūros tvarkos. Štai keli pagrindiniai žingsniai, kuriuos reikia atlikti, norint užtikrinti, kad jūsų oda būtų atsparesnė nepageidaujamiems dirgikliams:

  1. Valymas. Prieš dėvėdami veido kaukę ir ją nusiėmę nusiprauskite veidą, kad pašalintumėte nešvarumus ir riebalų perteklių. Veidą valykite valikliu be muilo. Atsiminkite, kad prieš prausdami veidą, turite nusiplauti rankas. Esant jautriai odai, rinkitės natūralią, hipoalerginę veido odos priežiūros kosmetiką su natūraliu terminiu vandeniu iš Caldes de Boί šaltinių. Tai išskirtinės, pastovios sudėties labiausiai hipotoninis vanduo. Dėl mikroelementų gausos ir labai silpnos mineralizacijos pasižymi raminamosiomis ir drėkinamosiomis savybėmis, padedančiomis sumažinti paraudimą.
  2. Drėkinimas. Palaikykite odą sudrėkintą, kad išliktų odos drėgmės barjero stiprumas. Kremas turėtų būti skiriamas jautriai, raustančiai odai, neturintis sudėtyje aliejaus ir bekvapis. Taip pat rekomenduočiau natūralius drėkinamuosius veido odos kremus su gydomuoju terminiu vandeniu iš Boί Thermal. Šie kremai pagaminti iš natūralių augalinės (gėlių, vaisių, šaknų ir kt.), mineralinės (terminio vanduo) ar gyvūninės kilmės (bičių vaško, bičių pienelio ir kt.) produktų be cheminių sudedamųjų dalių. Terminė kosmetika ne tik padeda gydyti probleminę odą, bet taip pat yra naudinga prižiūrint sveiką odą, nepriklausomai nuo jos tipo. Drėkindama odą, ši kosmetika kartu jai suteikia ir daug kitų privalumų. Dar iš savo praktikos galėčiau rekomenduoti Martiderm Acniover produktų liniją, skirtą į aknę linkusios odos priežiūrai – nuo valiklio iki serumo ir dieninio bei naktinio kremo.
  3. Makiažo atsisakymas. Naudojant makiažo pagrindą, įvarius korektorius ir kartu dėvint veido kaukę, kaupiasi daugiau drėgmės po kauke, todėl gali padidėti riebalų gamyba, kimštis poros ir formuotis komedonai (inkštirai). Sergančiųjų lėtinėmis odos ligomis, pavyzdžiui, perioraliniu dermatitu, oda gali labiau rausti, niežėti, atsirasti pūslelių ir nedidelių pūlinukų.
  4. Švarių kaukių dėvėjimas. Kaukės turi būti naudojamos pagal paskirtį ir rekomenduojamą laiką. Dėvimos daugkartinės kaukės turėtų būti plaunamos aukštoje temperatūroje, kad žūtų mikrobai ir būtų pašalinti nešvarumai. Vienkartinės kaukės naudojamos iki kelių valandų, kol sudrėksta. Nesilaikant rekomendacijų, susidaro palankios mikrobų dauginimosi sąlygos, sukeliančios nepageidaujamas odos problemas, ypač pūlingą bėrimą.

Atsiminkite! Kaukių dėvėjimas apsaugo nuo viruso plitimo, todėl išberta veido oda neatleidžia jūsų nuo pareigos nedėvėti kaukės.

Scroll To Top

#title#

#price#
×
--> --> -->