lietuvių (Lietuva)
Pradėkite rašyti, norint matyti galimus ieškomo produkto variantus
  • Meniu

Prekių krepšelis

Uždaryti
-25% NUOLAIDA VISIEMS PRODUKTAMS SU KODU: MARTIDERM25
Meniu
Martiderm Lietuva / Oficialus tiekėjas Lietuvoje
close
Pradėkite rašyti, norint matyti galimus ieškomo produkto variantus

Naujienos

Naujienos

Kodėl mes kasdien turime naudoti priemones su SPF ir kaip jas atsirinkti?

Sveika oda vasarą ir saulės žala

Nors ši vasara jau baigiasi, tikriausiai kiekvienas iš mūsų jau pajautėme saulės poveikį. Saulė suteikia daug naudos mūsų fizinei ir psichinei sveikatai, nes ji yra puikus vitamino D šaltinis, didina serotonino – nuotaikos hormono kiekį, bet turime nepamiršti ir neigiamo jos poveikio. Nesvarbu, ar esate paplūdimyje, vaikštote gatve, žaidžiate parke su vaikais ar net tiesiog važiuojate automobiliu, jūsų oda jaučia saulės poveikį, o gal net ir jos žalą!

Mūsų oda atlieka labai svarbią apsauginę funkciją – ji saugo žmogaus kūną ne tik nuo temperatūros pokyčių, bet ir nuo žalojančių aplinkos faktorių. Tiesioginiai saulės spinduliai yra vienas iš agresyviausių veiksnių žmogaus odai. UV spinduliai priskirti prie pagrindinių priežasčių, sukeliančių odos vėžį. Mokslininkai apskaičiavo, kad net 80 procentų odos senėjimo sukelia saulės spinduliai. Australijoje atlikti tyrimai įrodė, kad žmonių, kasdien naudojančių kremą nuo saulės, kurio SPF yra 15 ar didesnis, oda sensta 24 procentais mažiau nei tų, kurie kasdien nenaudoja apsaugos nuo saulės. O jeigu prisimintume, kad oda turi atmintį ir žalingas saulės poveikis bėgant metams kaupiasi, turbūt atsakingiau žiūrėtume į odos priežiūrą nuo jaunystės.

Kokie yra saulės spinduliai ir kaip jie veikia odą?

Saulės energija yra Žemės gyvybės šaltinis. Energija keliauja erdve spinduliuotės pavidalu. Elektromagnetinio spektro spinduliuotė klasifikuojama remiantis bangos ilgiu ir dažniu. Saulės spinduliuotės spektras apima platų bangų diapazoną nuo 200 nm iki 11 000 nm.  Į Žemę Saulės skleidžiami ultravioletiniai spinduliai yra kelių tipų. Žemės paviršių pasiekia tik ilgesni nei 290 nm, nes trumpesnius (UVC) spindulius sugeria stratosferoje esančios  ozono molekulės.

UVB bangų ilgis siekia 280-320 nm. Šie spinduliai labiau veikia odos paviršių: pažeidžia epidermį, sukelia odos nudegimą, jų poveikyje suaktyvėja laisvųjų radikalų susidarymas. Pasekmės:  nudegimai, odos ragėjimo sutrikimai, raukšlių formavimasis, odos vėžio rizika bei senėjimo procesų suaktyvėjimas.

UVA bangų ilgis yra 320-400 nm. Šie spinduliai prasiskverbia į giliuosius odos sluoksnius - dermą. Derma atlieka karkaso vaidmenį ir užtikrina mechanines odos savybes. Joje yra išsidėsčiusios elastino ir kolageno skaidulos. kurios kaip “spyruoklės” atsakingos už odos tamprumą ir elastingumą.  Elastinas yra pagrindinis komponentas, padedantis išlaikyti odą lanksčią, o kolagenas suteikia stangrumą ir tvirtą išvaizdą. Dėl UVA spindulių poveikio elastino ir kolageno skaidulos silpnėja, oda praranda elastingumą, todėl atsiranda ankstyvų senėjimo požymių.

Pasekmės: odos elastingumo ir tamprumo sumažėjimas, odos mikrorandėjimas (panašus į strijas), raukšlių formavimasis, odos uždegimas, susilpnėjęs odos atsparumas infekcinėms ligoms, odos vėžio rizika, ankstyvas odos senėjimas.

Ar saulės žala yra tas pats, kas fotosenėjimas?

Taip. Medicininis saulės žalos terminas yra „fotosenėjimas“. Tai dar vienas madingas žodis, kuris plačiai vartojamas, kai kalbame apie odos priežiūrą ir kosmetiką. Paprasčiau tariant, tai reiškia saulės pažeistą odą ir priešlaikinį senėjimą. UV poveikis odai  išoriškai primena amžiaus pokyčius: odos sausumas, stangrumo sumažėjimas, raukšlelių tinklo atsiradimas, kapiliarų tinklo atsiradimas, pigmentinės dėmės.

UV spinduliavimas, nuolat veikdamas odą skatina laisvųjų radikalų susidarymą. UV spinduliai pažeidžia baltymus, ląstelių membranų  lipidus, nukleino rūgštis ir DNR struktūras. Pamažu kaupdamiesi, šie pažeidimai išprovokuoja viršutinio odos sluoksnio ir gilesnio – dermos sluoksnio  tarpląstelinės medžiagos destrukciją.

Ar galiu sumažinti saulės žalą, kurią jau padariau? 

Nesvarbu, koks jūsų amžius ir kiek metų mėgaujatės saulės spinduliais, vilties vis dar yra!!! Tokie paprasti dalykai, kaip kasdienis veido, kaklo, kūno ir rankų kremas nuo saulės, gali daug ką pakeisti. Tačiau net ir aukščiausią SPF faktorių turintis kremas neapsaugo odos 100 proc. Papildoma apsauga nuo UV spinduliuotės yra skrybėlės, rūbai ir akiniai nuo saulės bei saugaus elgesio taisyklės, ribojančios UV ekspoziciją (buvimą saulėje). Nepiktnaudžiaukite saule ir visada prisiminkite, kad ji yra stipriausia tarp 10 ir 16 valandos, todėl stenkitės kiekvieną dieną susilaikyti nuo buvimo lauke tuo metu, kai spinduliai yra patys pavojingiausi. Priklausomai nuo odos tipo, kiekvienas žmogus turi žinoti sau tinkamą (rekomenduojamą) deginimosi laiką, norint išvengti odos pažeidimų ar sudirginimų.

Saulės filtrų apžvalga

Apsauginiai saulės filtrai skirstomi į 2 grupes: fizinius (neorganinius) ir cheminius (organinius).

Fiziniai filtrai - atspindi tiek UVA, tiek UVB tipo spindulius. Tinka žmonėms, turintiems jautrią odą bei vaikams, nes labai retai sukelia alergines reakcijas. JAV pripažinti kaip saugiausi ir labiausiai ištirti saulės filtrai. Jų sudėtyje yra cinko oksidas (ZnO) ir/ar titano dioksidas (TiO2). Šių metalų oksidų dalelės yra stambios, nepatenka į gilesnius odos sluoksnius, todėl manoma, kad jos nėra biologiškai aktyvios. Mineralinių filtrų trūkumas yra tai, kad padengdami odos paviršių jie palieka matomą baltą apsaugos plėvelę, kurios daugelis nemėgsta.

Ispanų dermatokosmetikos gamintojas Martiderm sukūrė apsauginius saulės kremus, kurie yra  fluidinės konsistencijos, lengvai tepasi, gerai susigeria ir nepalieka ant kūno baltų dėmių.

Cheminiai filtrai – tai organinės kilmės medžiagos, kurios sugeria UV spindulius. Jos gerai įsigeria į viršutinį odos sluoksnį. Net maži jų kiekiai per kraują gali patekti į organizmą, todėl dažniau nei fiziniai kremai sukelia alergines ir fotoalergines odos reakcijas. Pastebėta, kad kuo didesnė filtro koncentracija, tuo didesnė alerginių reakcijų tikimybė. Nerekomenduojami vaikams iki dvejų metų amžiaus. Rinkoje vyrauja platus šio tipo filtrų pasirinkimas.

Dažnai apsauginių kremų sudėtyje yra visi saulės filtrai (pigmentai, mikropigmentai, antioksidantai), kad papildyti vienas kitą ir sustiprintų apsauginį poveikį. Renkantis kosmetinę priemonę su UV filtrais, svarbu žinoti, kiek ilgai galima būti saulėje be žalingo poveikio odai. Toks efektyvumo parametras yra vadinamas saulės faktoriumi (Sun Factor) ir žymimas SF, SPF raidėmis bei skaičiais (3, 5, 7, 12, 15, 20, 30, 50, 50+ ). Apsauginiai saulės preparatai naudojami likus 10-15 min. iki išėjimo į lauką – po tiek laiko prasideda preparato veikimas.

Naudokite apsauginius kremus kasdien!

Vienas garsus dermatologas yra pasakęs: jeigu kasdieninėje odos priežiūros rutinoje nėra apsauginio kremo, tokia rutina nieko neverta. Kad oda būtų sveikesnė, elastinga, ilgiau išlaikytų spindesį ir jaunatviškumą, apsauginis kremas nuo saulės būtinas kasdien! Tai turi tapti kasdieniniu įpročiu, kaip veido ir dantų valymas. Apsauginius kremus rinkitės atsakingai, nagrinėkite jų sudėtį, ieškokite antioksidantų. Antioksidantai tai medžiagos, nukenksminančios laisvuosius radikalus ir blokuojančios jų reakcijas. Puiku, jeigu įeina ir daugiau ingredientų, kurie drėkina, ramina odą, veikia kaip natūralūs biologiniai filtrai, pasižymi poveikiu į išmaniųjų įrenginių skleidžiamą spinduliuotę, stiprina natūralią odos mikrobiotą – prebiotikai, probiotikai.

Martiderm saulės linija - pirmoji saulės kosmetika, kuri aktyvuojasi veikiant UV spinduliams

Tai saulės kosmetika, kuri ne tik pilnai padeda apsaugoti odą nuo žalojančio bet kokios spinduliuotės poveikio (UVA, UVB, mėlynoji šviesa, kurią skleidžia išmanieji įrenginiai, infraraudonieji spinduliai), padeda sustiprinti odos barjerines funkcijas, drėkina, skatina odos atsinaujinimą, bet ir yra draugiška gamtai.

Į visų kremų sudėtį įeina cikorijos (Cichorium intybus) šaknų ekstraktas. Tyrimuose in vitro (mėgintuvėliuose) buvo nustatyta, kad dėl turtingos ir gausios oligofruktozių sudėties, cikorijos šaknų ekstraktas padidina vitamino D receptorių (VDR) skaičių, skatinandamas jų sintezę odoje.

Žinome, kad su amžiumi odoje mažėja vitamino D receptorių ir taip pat vitamino D sintezė, todėl cikorijos šaknų ekstraktas plačiai naudojamas kosmetikoje.  Vitaminas D skatina odos ląstelių dauginimąsi ir atsinaujinimo procesus.

Sudėtyje esantis Martiderm užpatentuotas filtras PHOTO-ACTIVE SHIELD TECH® aktyvuojasi veikiant UV spinduliuotei. Skirtingai nei įprasti cheminiai saulės filtrai, kurie veikiami UV spindulių suyra ir apsauginis poveikis mažėja, PHOTO-ACTIVE SHIELD TECH® aktyvuojasi, veikiant UV spinduliams.  Dėl to reikia mažesnio kiekio bei mažesnėmis koncentracijomis nei įprastų filtrų pasiekiama didesnė apsauga. Dėl mažesnio filtrų kiekio, rečiau pasitaiko odos alerginės reakcijos, tausojama gamta. Sudėtyje nėra įprastų cheminių filtrų, kurie dažniausiai sukelia odos sudirginimą, akių paraudimą, ašarojimą ir perštėjimą.

Tokie filtrai draugiški gamtai – netirpsta vandenyje, todėl nekenkia vandens augmenijai.

3 rūšių fluidiniai kremai lengvos konsistencijos, maloniai ir lengvai tepasi ir susigeria ant odos.

Kaip pasirinkti tinkamiausią Martiderm saulės kremą?

MARTIDERM mineralinis [D] fluidinis kremas SPF 50, 50 ml

Skirtas vaikams ir turintiems jautrią odą žmonėms. Sudėtyje yra tik mineraliniai filtrai, kurie pripažinti pačiais saugiausiais. Mineraliniai arba fiziniai filtrai – titano dioksidas ir cinko oksidas nesirezorbuoja į odą, lieka odos paviršiuje, veikdami kaip natūralus apsauginis skydas.

Kremas be jokių kvapiųjų medžiagų ir cheminių filtrų, kurie gali alergizuoti jautrią odą. Be mineralinių filtrų sudėtyje yra kakavos ekstrakto, kuriame gausu peptidų, sacharidų ir polifenolių. Kakavos ekstraktas saugo odą nuo mėlynosios spinduliuotės, kurią skleidžia mobilūs įrenginiai. Cikorijos šaknų ekstraktas padeda odai atsinaujinti. Sudėtyje esantys prebiotikai - α-glukano oligosacharidai yra maistas gerosioms bakterijoms. Taip stiprinama odos mikrobiota, kuri yra pirmoji odos gynybinė ir apsauginė sistema. 

Visapusiškai apsaugai nuo saulės ir mėlynosios šviesos rekomenduojami kremai:

MARTIDERM [D] fluidinis apsauginis kremas SPF 30+ ir intensyvaus poveikio [D] fluidinis kremas SPF 50+

Du fluidiniai kremai su visapusiška apsauga nuo saulės. Į sudėtį įeina Martiderm užpatentuotas saulės filtras PHOTO ACTIVE-SHIELD TECH® SUNSCREEN. Šis apsauginis filtras padengia odą neužkemšančia plėvele, kuri maksimaliai apsaugo odą nuo UVA ir UVB spindulių, tačiau nesutrikdo natūralaus vandens garavimo per odos poras (transpiracijos). Kakavos ekstrakto išgauti HEV (mėlynosios šviesos) saulės filtrai saugo odą nuo skaitmeninių įrenginių sukelto odos senėjimo.

Ieškantiems patikimos apsaugos bei gražaus įdegio rekomenduojamas:

MARTIDERM bronzinis [D] fluidinis kremas SPF30, 50 ml

Tai nėra savaiminio įdegio kremas. Tai apsauginis nuo saulės kremas - bronzantas, kuris skatina melanino sintezę, t. y. natūralią odos apsaugą nuo UV spindulių. Melanino sintezė melanocituose padidėja 47%.  Stiprina ir pailgina natūralų įdegio procesą, aktyvindamas natūralią odos apsaugą, todėl įdegis bus švytintis ir tolygus. Sudėtyje yra drėkinamųjų ingredientų ir antioksidantų, kurie drėkina ir padeda atkurti odą barjerinę funkciją.

Išvados

  • UV spinduliavimas, nuolat veikdamas odą, skatina priešlaikinį odos senėjimą ir vėžinius odos susirgimus;
  • Apsauga nuo saulės būtina ištisus metus;
  • Inovatyvi Martiderm saulės kremų linija su išskirtine patentuota technologija – platus apsaugos spektras (UVA, UVB, HEV – mėlynoji šviesa, IR – infraraudonieji spinduliai), padeda atkurti odą (sustiprina vitamino D poveikį), su prebiotikais – stiprina odos barjerinę funkciją, skatina melanino sintezę.

 

Literatūra:
  • Antoniou C, Kosmadaki MG, Stratigos AJ, Katsambas AD. Photoaging: prevention and topical treatments. Am J Clin Dermatol. 2010; 11:95-102.
  • P. M. B. G. Maia Camposa, D. G. Mercurioa, M. O. Meloa and B. Closs-Gonthier. Cichorium intybus root extract: A ‘‘vitamin D-like’’ active ingredient to improve skin barrier function. Journal of dermatological treatment, 2016. http://dx.doi.org/10.1080/09546634.2016.1178695
  • Maria Celia B. Hughes, Gail M. Williams, PhD; Peter Baker. Green,Sunscreen and Prevention of Skin Aging. Ann Intern Med. 2013; 158:781-790. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23732711/
  • Elio Kechichian, Khaled Ezzedine. Vitamin D and the Skin: An Update for Dermatologists. Am J Clin Dermatol 2017. DOI 10.1007/s40257-017-0323-8
  • D. Mohania et al. Ultraviolet Radiations: Skin Defense-Damage Mechanism. Part of the Advances in Experimental Medicine and Biologybook series (AEMB,volume 996). DOI: 10.1007/978-3-319-56017-5_7
  • Uli Osterwalder, Myriam Sohn & Bernd Herzog. Global state of sunscreens. Photodermatol Photoimmunol Photomed 2014; 30: 62–80.
  • VijayKumar Patra, Irène Gallais Sérézal and Peter Wolf. Potential of Skin Microbiome, Pro- and/or Pre-Biotics to Affect Local Cutaneous Responses to UV Exposure. Nutrients 2020, 12, 1795; doi:10.3390/nu12061795
  • Yaar M, Gilchrest BA. Photoageing: mechanism, prevention and therapy. Br J Dermatol. 2007;157:874-87.
Scroll To Top

#title#

#price#
×
--> --> -->